Din secretele mamei, Tetraciclina

Stiti cum va ziceam cu o luna in urma ca mama stie mereu mai bine? Vesti noi: se aplica iar, se aplica mereu.Ei bine, tot cam pe atunci mama si-a amintit si mi-a adus la cunostinta despre existenta unui produs pe care ea il folosea in adolescenta si care a ajutat-o destul de mult. Asa ca am decis sa il incerc si eu iar acum, dupa ce a trecut aproximativ o luna de cand il folosesc, va pot spune si cateva pareri.

Dupa cum v-ati dat seama din titlu, astazi vorbim despre Tetraciclina. Probabil despre tetraciclina ati tot auzit cand ati fost raciti si acum va intrebati: ce treaba are raceala cu acneea? Pai, in primul rand, nu vorbim azi despre acea tetraciclina administrata intern, pastile, ci despre unguent. Ce este tetraciclina? Este un antibiotic ce in cazul de fata actioneaza asupra unor bacterii sensibile ce se pot afla pe piele si care pot duce la aparitia acneei, si anume:  streptococci si stafilococi.

Si pentru ca este antibiotic, trebuie sa avem mare grija sa nu il folosim preventiv, si sa nu il folosim daca acneea noastra este cauzata de bacterii rezistente la tetraciclina( nu pentru ca v-ar da reactii urate, ci pur si simplu pentru ca nu va avea niciun efect), si nici pe micoze. De asemenea, daca va stiti alergici la tetraciclina, din nou, sa nu il folositi

DSC_0961.JPGSi acum ca am terminat cu „nu”-urile, sa trecem la descrieri. Produsul il gasim sub forma unui unguent de culoare galbuie, si care se simte usor grunjos cand il aplicam pe piele. Cum il aplicam? In primul rand, tenul trebuie sa fie curat complet, demachiat. Se aplica de 2 ori pe zi ( daca se poate. aca nu, macar o data: seara). Pentru inceput, va sugerez sa faceti in asa fel incat sa reusiti sa il aplicati de 2 ori pe zi pe ten, la aceeasi ora, dimineata si seara. Dupa ce il aplicam, masam in piele, si il lasam sa actioneze cel putin o ora pana sa aplicam alt produs pe fata, iar seara il lasam peste noapte sa actioneze.Veti observa ca nu intra complet in piele si lasa un reziduu uleios lipicios pe fata. Sa nu il stergeti.

DSC_0964.JPGDe asemenea, il vom aplica doar pe zonele afectate de acnee, astfel ca daca aveti cosuri doar pe nas, nu va avea niciun rost sa va dati pe langa urechi si pe gat cu acest produs.

Mare atentie ce faceti dupa ce il aplicati intrucat are tendinta de a colora pielea si eventual si hainele in galben, prin urmare, puneti un prosop curat pe perna cand va culcati, sa nu riscati sa va patati pernele.

Din fericire ( sau nu, depinde cum o luati), se pare ca acneea mea era cauzata de o astfel de bacterie sensibila la tetraciclina ( mixed feelings), iar acum, la o luna dupa ce am inceput sa il folosesc, ma delar in proportie de 90% acnee free. Din pacate, insa, nu actioneaza si pe cicatricile lasate de acnee, nu grabeste vindecarea lor, insa va lasa pielea sa se vindece singura, in timpul ei.

Acest unguent il gasiti in orice farmacie, si se poate achizitiona fara prescriptie la pretul de… 8-10 lei (socant, right?). Prin urmare, acest produs este varianta ieftina la toate mastile si solutiile antiacneice produse de Glamglow, Dr Brandt sau Murad. Daca aveti astfel de probleme ale tenului, give it a try, pentru ca nu prea aveti ce pierde, iar daca la 2 saptamani de folosire nu observati imbunatatiri, atunci puteti trece la alt produs.

Inca un pont, daca nu gasiti tetraciclina unguent ca atare, cereti Bepanthen,care are cam acelasi efect.


2 gânduri despre “Din secretele mamei, Tetraciclina

Lasă un comentariu